Ωδείο Πύλου

Αναγνωρισμένο από το κράτος

Στο Ωδείο Πύλου θέλησα η κλασσική μουσική να συναντά τη τζαζ και η τζαζ να συμπορεύεται με την παραδοσιακή και λαϊκή μουσική της πατρίδας μας. Η ανάδειξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας να δίνει τη θέση της στην απόκτηση αναγνωρισμένου πτυχίου-διπλώματος από το κράτος για τη σταδιοδρομία στο χώρο της μουσικής τέχνης. Η κατασκευή ενός πρότυπου Ωδειακού χώρου, ο πλούσιος και σύγχρονος εξοπλισμός, το studio προβών και ηχογραφήσεων, οι καθηγητές-συνεργάτες του Ωδείου, ήταν η πρώτη κατάθεση της σοβαρότητας της προσπάθειά μου. Δεν έμεινα όμως μόνο εκεί, για μένα το πιο σημαντικό κομμάτι του Ωδείου, είναι τα παιδιά του τόπου μου που διδάσκονται τη μουσική τέχνη, η ψυχή του Ωδείου.

Υιοθετώντας σύγχρονες μεθόδους εκμάθησης οργάνων και φωνητικής τέχνης, οργάνωσα εργαστήρια, ορχήστρες κλασικής, παραδοσιακής λαϊκής, rock, pop μουσικής ώστε τα παιδιά του Ωδείου να εισέλθουν στο μαγικό κόσμο της Τέχνης. Συναυλίες σε χωριά, πόλεις, σχολεία, αρχαιολογικούς χώρους, αίθουσες, πλατείες του τόπου μας, καθώς και στο εξωτερικό, ανεβάζοντας την ππνευματική ζωή της περιοχής μας και δημιουργώντας ένα “φίλτρο” πολιτισμού για όλους.

Το όραμα που υπηρετεί το Ωδείο είναι να πλάσει ανθρώπους ευαισθητοποιημένους, δημιουργικούς, θωρακισμένους με τη δύναμη του πολιτισμού, που θα αγαπήσουν το φυσικό μας χώρο και θα του προσφέρουν αισθητική και πρόοδο.

Γιάννης Σταθόπουλος

Ιδρυτής Ωδείου Πύλου

Μουσική παιδεία
για κάθε ηλικία

Στο Ωδείο Πύλου έχετε τη δυνατότητα να εξελίξεται τη μουσική σας παιδεία στο βαθμό που επιθυμείτε. Είτε έχετε στόχο για απόκτηση κρατικού πτυχίου είτε είστε λάτρης της μουσικής και θέλετε να μάθετε να παίζετε το αγαπημένο σας μουσικό όργανο, είμαστε στη διάθεσή σας να πετύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.
Ωδείο Πύλου - Σπουδές μουσική Πύλος - Μαθήματα πιάνου
Ωδείο Πύλου - Σπουδές μουσική - Πύλος - Μαθήματα

Το όραμά μας

Όραμα και σκοπός του Ωδείου Πύλου είναι να διαμορφώσει γενιές ανθρώπων που θα ευαισθητοποιηθούν μέσα από τις τέχνες και θα δημιουργήσουν πολιτισμό και παράδοση στον τόπο.

ΚΡΙΤΙΚΗ

Είπαν για εμάς

“Καλύτερη δουλειά με τόση αφοσίωση πάνω στη μουσική δεν θα μπορούσε να γίνει. Συγχαρητήρια!”
Ωδείο Πύλου - Σπουδές μουσική Πύλος - Κριτικές - Γιώργος Μπεχλιβάνογλου
Γιώργος Μπεχλιβάνογλου
Σολίστ κλασικής κιθάρας
1ο βραβείο στο International Guitar Festival Κανάριων Νησιών

Καθηγητές

Δίνουμε έμφαση στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος και αφήνουμε τα παιδιά κατά τη διάρκεια του μαθήματος να αναπτύξουν δημιουργικά τη φαντασία τους.

Ωδείο Πύλου - Ιδρυτής - Καθηγητής Μουσικής - Γιάννης Σταθόπουλος

Γιάννης Σταθόπουλος

Ιδρυτής - Καθηγητής μουσικής
Βιογραφικό

Γιάννης Σταθόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Λύκειο Πύλου με διάκριση (1ος αποφοίτων). Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Ανώτερα Θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα), Ενοργάνωση Πνευστών & Διεύθυνση Μπάντας. Είναι Διπλωματούχος σολίστ κλασικής κιθάρας και Πτυχιούχος κλαρινέτου του ιδίου Ιδρύματος. Παράλληλα εξειδικεύτηκε στη Μοντέρνα Μουσική στο Ωδείο Τέχνης Γ.Β. Φακανά σπουδάζοντας Jazz Αρμονία, Ενορχήστρωση & μοντέρνα κιθάρα. Μελέτησε τη Λαϊκή Μουσική Παράδοση πλάι στο σολίστ μπουζουκιού Τρίγκα Βαγγέλη. Έχει πραγματοποιήσει σπουδές Πιάνου, Κλασικού Τραγουδιού, Βυζαντινής Μουσικής. Είναι απόφοιτος της Ναυπηγικής Σχολής του Τ.Ε.Ι. Αθηνών.

 

Εργάστηκε ως session μουσικός σε συναυλίες, θέατρο, μουσικές σκηνές, νυχτερινά κέντρα. Υπήρξε μέλος της τετράφωνης μικτής Χορωδίας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Απασχολήθηκε στη δισκογραφία πραγματοποιώντας πολυάριθμες εγγραφές. Ως σολίστ κιθάρας έχει εμφανιστεί σε διάφορα festival στην Ελλάδα και έχει πραγματοποιήσει recital σε αρχαιολογικούς χώρους της ιδιαίτερης πατρίδας του, Μεσσηνίας.

 

Το 2005 εγκαθίσταται στον τόπο καταγωγής του και δραστηριοποιείται στον τομέα της τέχνης. Είναι Αρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής Πύλου. Αποτελεί μέλος του διδακτικού προσωπικού του Ι.Δ.ΕΚ.Ε. Μεσσηνίας. Είναι ο ιδρυτής του Ωδείου Πύλου (μουσικοεκπαιδευτικού Ιδρύματος αναγνωρισμένο από το κράτος) και δημιουργός του Pylos Recording Studio. Το Ωδείο Πύλου έχει πραγματοποιήσει δεκάδες εμφανίσεις σε σχολεία, χωριά, πολιτείες της Μεσσηνίας, καθώς απαριθμεί και συμμετοχές σε festival της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το Ωδείο Πύλου αποτελεί ένα ζωντανό πολιστιστικό – καλλιτεχνικό οργανισμό που σφραγίζει με την παρουσία του την πνευματική ζωή της Μεσσηνίας.

 

 

Ωδείο Πύλου - Χαρλέπας Δημήτρης - Καθηγητής Μουσικής - Τρομπέτα 1

Δημήτρης Χαρλέπας

Καθηγητής μουσικής - τρομπέτας
Βιογραφικό

Δημήτρης Χαρλέπας

Γεννήθηκε το 1965 στη Μεσσήνη. Έλαβε τα πρώτα μαθήματα τρομπέτας στη Φιλαρμονική Μεσσήνης και ακολούθως έλαβε δίπλωμα τρομπέτας στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας (τάξη Κ.Νικολέα).Παρακολούθησε μαθήματα τρομπέτας στη Θερινή Ακαδημία της Νίκαιας της Γαλλίας με τον Guy Touvron. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα μονωδίας με την Μαρία Μαρκέτου.
Διδάσκει τρομπέτα στη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, Μεσσήνης και στο Ωδείο Πύλου. Έχει τραγουδήσει Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς και σε συναυλιακούς χώρους του εξωτερικού.

Ωδείο Πύλου - Καθηγήτρια Μουσικής - Claudia Delmer

Claudia Delmer

Καθηγήτρια σύγχρονου τραγουδιού
Βιογραφικό

Claudia Delmer

Η Klaudia Delmer γεννήθηκε στην Βαρσοβία από πατέρα Ιταλό και μητέρα Πολωνέζα αλλά μεγάλωσε στην Ισπανία. Γεννήθηκε λοιπόν στο Βορρά, αλλά μεγάλωσε και ζει στο Νότο. Η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο κόσμων, αυτών των δύο τρόπων κατανόησης του κόσμου, είναι η πηγή έμπνευσης για τη μουσική και για το ρεπερτόριο που επιλέγει. Από τα παιδικά της χρόνια έδειξε έντονο ενδιαφέρον και θαυμασμό για τους τρόπους έκφρασης των ανθρώπινων συναισθημάτων μέσα από το λόγο, τη γλώσσα και τη μουσική.

Από την πατρίδα που γεννήθηκε, την Πολωνία, έχει αγαπήσει την κλασσική μουσική (οι ακριβοί της συνθέτες είναι οι Chopin, Szymanowski, Lutoslawski, Penderecki και Gorecki) και τη βαθιά ριζωμένη παράδοση του έντεχνου, θεατρικού τραγουδιού τόσο όμορφα πλασμένο από τον Preisner και τον λιγότερα γνωστό στο εξωτερικό Konieczny, που με τόση δεξιοτεχνία και φαντασία έχει μελοποιήσει την πολωνική ποίηση. Στην πατρίδα που την μεγάλωσε, την Ισπανία, συναντάει την τρομερά δυναμική παράδοση του flamenco, το οποίο λάτρεψε από μικρή. Ξεκίνησε μάλιστα να χορεύει από τα παιδικά της χρόνια ενώ λίγο αργότερα ξεκινάει τα πρώτα μαθήματα φωνητικής και δίνει τα πρώτα της «δειλά» ρεσιτάλ στα πολυάριθμα bar της γειτονιάς “Lavapies” στη Μαδρίτη.

Στην ηλικία των 17 ετών ταξιδεύει στη Georgia των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου τελειώνει το Λύκειο. Προς μεγάλη της έκπληξη κερδίζει ένα διαγωνισμό όπερας για την Πολιτεία της Georgia και αποφασίζει να παρακολουθήσει πανεπιστημιακές σπουδές στη μουσική και το τραγούδι. Μετακομίζει λοιπόν για σπουδές στη Νέα Υόρκη, όπου και έμεινε για τα επόμενα πέντε χρόνια. Πήρε το Bachelor of Music (Β.Μ.) με ειδικότητα στην όπερα και το τραγούδι από το Mannes College of Music του Μανχάταν και ταυτόχρονα έκανε μαθήματα υποκριτικής στο ΗΒ Studios. Σημαντική είναι η συμμετοχή της σε master class της Victoria de los Angeles, του Franco Corelli, του Herman Prey και του Κώστα Πασχάλη. Στην Αμερική παίρνει μέρος σε παραγωγές όπερας και κερδίζει το διαγωνισμό τραγουδιού Koussevitzky και το διαγωνισμό Rosa Ponselle στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης. Έδωσε επίσης συναυλίες με διάφορα σύνολα και ατομικά ρεσιτάλ στην Αμερική, Ισπανία, Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Ελβετία και Σουηδία.
Πριν ακόμη ακολουθήσει σπουδές κλασικής μουσικής, είχε έντονο ενδιαφέρον για παραδοσιακές μουσικές διαφόρων χωρών και πιο συγκεκριμένα των χωρών της Μεσογείου. Μέσα στα ακούσματά της ήταν και η ελληνική μουσική, πράγμα που την ώθησε να γνωρίσει την Ελλάδα και την κουλτούρα της από κοντά. Μετακομίζει στην Ελλάδα, όπου εκπλήσσεται με τον πλούτο και την ομορφιά του έντεχνου και του παραδοσιακού τραγουδιού.

Η Klaudia Delmer έχει τραγουδήσει όπερα, musίcal και έργα για φωνή και ορχήστρα. Έχει επίσης δώσει πολλά ρεσιτάλ τραγουδιού. Στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί στη Λυρική Σκηνή σε όπερες και μιούζικαλ με σκηνοθέτες τους Γιάννη Καραχισαρίδη, Χρι-στόφορο Χριστοφή και Βασίλη Νικολαϊδη. Συνεργάζεται με την Συμφωνική Ορχή-στρα και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με το Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, τη Λυρική Σκηνή, την Ορχήστρα των Χρωμάτων κλπ. εμφανιζόμενη στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού, στο Μέγαρο Μουσικής κ.α. Συνεχίζει την έρευνά της στον τομέα του τραγουδιού, συγκεντρώνοντας τις εμπειρίες και τα ακούσματά της από τις σπουδές της και από τις χώρες που έζησε, στηριζόμενη στη ρίζα της ελληνικής έντεχνης μουσικής, προτείνοντας και η ίδια καινούργια ρεπερτόρια.

Ο πρώτος της προσωπικός δίσκος με τίτλο Ainola με συνθέσεις του Βαγγέλη Φάμπα και του Νίκου Ξυδάκη και περιέχει τραγούδια στα ελληνικά (σε στίχους του Μιχάλη Μπουρμπούλη), στα ιταλικά (σε στίχους της ίδιας) και στα ισπανικά (σε ποίηση του Antonio Gala). Ο δίσκος της αυτός λαμβάνει εξαιρετικά σχόλια και κριτικές από σύσσωμο τον τύπο και αποκτά φανατικούς φίλους μεταξύ των μουσικόφιλων. Ο επόμενος προσωπικός της δίσκος κυκλοφόρησε από την Universal Music με τίτλο «La Mar – Δρόμοι της Θάλασσας» σε μουσική του Μίμη Πλέσσα και σε ποίηση ισπανόφωνων και Ελλήνων ποιητών, με το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου και ένα ακόμα, γραμμένο σε στίχους του ποιητή Δημήτρη Μπρούχου. Τα 15 τραγούδια αυτού του δίσκου είναι αφιερωμένα στη Θάλασσα και σε θέματα που η θάλασσα συμβολίζει, όπως είναι το ταξίδι, η μοναξιά, η δύναμη, ο έρωτας, η απόσταση, ο πολιτισμός, η επικοινωνία. Παράλληλα συμμετείχε σε πολλά άλμπουμ παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής μουσικής.
Υπήρξε Καλλιτεχνική Διευθύντρια (2006-2013) του Φεστιβάλ Πολιτισμικών Διαλόγων Ίκαρος στο νησί της Ικαρίας και Υπεύθυνη του καλλιτεχνικού προγράμματος (Cultural and Entertainment Manager) στην Costa Navarino (2010-2015). Σαν καθηγήτρια σύγχρονου τραγουδιού συνεργάστηκε με το Ωδείο Νάκα στην Αθηνά και το Ωδείο Πύλου. Τα τελευταία 3 χρόνια παρουσιάζει πρωτότυπες μουσικές παραστάσεις – συναυλίες, όπως: «Αφιέρωμα στον ποιητή Μιχάλη Γκανά», «Στον ίσκιο της ελιάς», «Μια θάλασσα τραγούδια», και τις πιο πρόσφατες, την παράσταση «Anωterra» που έκανε πρεμιέρα στην Αρχαιά Μεσσήνη και την συναυλία «Αθήνα-Σαντιάγο, Δυο κιθάρες δρόμος».

Διδάσκει τρομπέτα στη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, Μεσσήνης και στο Ωδείο Πύλου. Έχει τραγουδήσει Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς και σε συναυλιακούς χώρους του εξωτερικού.

Ωδείο Πύλου - Καθηγήτρια Μουσικής - Ευτυχία Δημητρακοπούλου

Ευτυχία Δημητρακοπούλου

Καθηγήτρια μουσικής - φλάουτου
Βιογραφικό

Ευτυχία Δημητρακοπούλου

Η Ευτυχία Δημητρακοπούλου φοίτησε στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, Δίπλωμα στο Κλασσικό Τραγούδι 1998 («Άριστα Παμψηφεί και Β’ Βραβείο Παμψηφεί»-Τάξη Μ. Μαρκέτου), Πτυχίο Φλάουτου 1999 («Άριστα Παμψηφεί»-Τάξη Β. Βασιλειάδη), Δίπλωμα Φλάουτου 2017 («Λίαν Καλώς»-Τάξη Β. Βασιλειάδη) και στο Guildhall School of Music & Drama του Λονδίνου, («Master of Music in Music Performance» με ειδίκευση στο κλασικό τραγούδι). Έχει εμφανιστεί: «Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο» Δήμου Μυκόνου, Θέατρο Λυκαβηττού, Φεστιβάλ «Κορώνης», «Σύμης», «Κεφαλλονιάς», «Αισχυλείων»,κ.α., Canning House (Λονδίνο), Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου, «Portello River Festival» & «Camporgiano» (Ιταλία) κ.α. Έχει εργαστεί ως έκτακτο μέλος σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με διάφορες ανεξάρτητες ομάδες όπερας (“Όπερα Νέων”, “Pop-Opera”, εταιρεία “Apollo” κ.ά.) και με σύνολα μουσικής δωματίου (“Φωνές Γυναικών”, “Θάμυρις” κ.ά.) (Έχει συνεργαστεί σε παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

Ως καθηγήτρια φλάουτου ή μουσικής έχει εργαστεί στο παροικιακό σχολείο του “Golders Green” στο Λονδίνο, στα μουσικά σχολεία Καλαμάτας και Κορίνθου, στο παράρτημα του Ελληνικού Ωδείου στον Πύργο Ηλείας και στο “Αθηναϊκό Ωδείο” στη Ν. Σμύρνη. Είναι μέλος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας. Διδάσκει φλάουτο στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και στη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Ωδείο Πύλου - Καθηγήτρια Μουσικής - Χριστίνα Σιδηροπούλου

Χριστίνα Σιδηροπούλου

Καθηγήτρια μουσικής
Βιογραφικό

Χριστίνα Σιδηροπούλου

ΣΠΟΥΔΕΣ

2015: Πρόγραμμα Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, Πανεπιστήμιο Κρήτης

2008: Πτυχίο Αντίστιξης, Ωδείο Αριστοτέλης Νάουσας

2006: Δίπλωμα Βιολιού, Ωδείο Ορφείον Αθηνών

2003: Πτυχίο Αρμονίας, Πειραϊκός Σύνδεσμος Ωδείο Πειραιά

2001: Πτυχίο Βιολιού, Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ-ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

2019: «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης», Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

2019: «Δημιουργία ηχοιστοριών και παραμυθιών εμπνευσμένα από μουσική και ο ρόλος του παραμυθιού στην ειδική αγωγή», Επιμορφωτικό σεμινάριο, Σ.Ε.Ε. Μουσικής Νοτίου Αιγαίου

2017: «Ενσωματώνοντας τη Φιλοσοφία στη Μουσική. Αποκαλύπτοντας πραξιακές όψεις της διδασκαλίας». Διεθνές Σεμινάριο Επαγγελματικής Ανάπτυξης (CPD), Εργαστήριο Έρευνας στην Πρακτική και Εφαρμοσμένη Φιλοσοφία (Ε.Ε.Π.Ε.Φ.), Πανεπιστήμιο Αιγαίου

2013-14: «Αναβάθμιση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων» των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2, 3 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση”, ΕΣΠΑ 2007-2013

2010: «Αναμόρφωση και εδραίωση του θεσμού του Μουσικού σχολείου», Ημερίδα, Αργολίδα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΒΙΟΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ: Κ.SEBASTIEN, L.KAVAKO, KRECHER κ.α.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

2019: καθηγήτρια, Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

2018: καθηγήτρια, Μουσικό Σχολείο Ρόδου

2017: καθηγήτρια, Μουσικό Σχολείο Ναυπλίου

2016: καθηγήτρια, Μουσικό Σχολείο Ρόδου

2015-2011: καθηγήτρια, Μουσικό Σχολείο Ναυπλίου

2010: καθηγήτρια, Μουσικό Σχολείο Σερρών

2009: καθηγήτρια, Μουσικό Σχολείο Λευκάδας

2008: καθηγήτρια, Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

2007-2006: καθηγήτρια, Ωδείο Αριστοτέλης Νάουσας

2005: καθηγήτρια, Ωδείο Καλλιθέας Αθήνα

2005: καθηγήτρια, Μουσική Εταιρεία Αθηνών

2002: καθηγήτρια, Μουσική Σχολή Σερρών

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΟΛΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ,ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΩΔΕΙΩΝ,ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ-  Α.Σ.Ο.Ν., ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

 

ΓΛΩΣΣΕΣ

Αγγλικά: Καλή γνώση, LOWER – Β2

 

ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ECDL

 

ΛΟΙΠΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αθλητισμός, Θέατρο, Συναυλίες, Βιβλία, Διαλέξεις

Ως καθηγήτρια φλάουτου ή μουσικής έχει εργαστεί στο παροικιακό σχολείο του “Golders Green” στο Λονδίνο, στα μουσικά σχολεία Καλαμάτας και Κορίνθου, στο παράρτημα του Ελληνικού Ωδείου στον Πύργο Ηλείας και στο “Αθηναϊκό Ωδείο” στη Ν. Σμύρνη. Είναι μέλος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας. Διδάσκει φλάουτο στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και στη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Ωδείο Πύλου - Μουσική - Καθηγήτρια Πιάνου - Εύη Λιακέα

Εύη Λιακέα

Καθηγήτρια μουσικής - πιάνου
Βιογραφικό

Εύη Λιακέα

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1976. Επιστρέφοντας, αφού αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, σπούδασε πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με δασκάλους τον Στάθη Γυφτάκη και τη Νέλλη Σεμιτέκολο. Το 2006 έλαβε πτυχίο πιάνου με βαθμό άριστα παμψηφεί και το 2010 το δίπλωμα πιάνου με βαθμό λίαν καλώς. Συμμετείχε σε σεμινάρια πιάνου με σημαντικούς σολίστες (Martino Tirimo, Lilia Boyadjieva, Δόμνα Ευνουχίδου κ.α.). Παρακολούθησε τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων μουσικοκινητικής της Σχολής Μωραΐτη. Ξεκίνησε να διδάσκει πιάνο το 2003. Έκτοτε, έχει διαδάξει σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, καθώς και στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Από το 2010 διδάσκει στο Ωδείο Πύλου.

Επίσης, είναι εικαστικός και ασχολείται με την τέχνη και κολλάζ και της φωτογραφίας, παρουσιάζοντας έργα της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Ωδείο Πύλου - Σωτήρης Παπαδέας - Καθηγητής Μουσικής - Τύμπανα

Σωτήρης Παπαδέας

Καθηγητής μουσικής - τυμπάνων
Βιογραφικό

Σωτήρης Παπαδέας

Γεννήθηκε το 1982 στην Καλαμάτα. Ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική στην ηλικία των 15 ετών, περνόντας από διάφορα όργανα και στυλ όσπου να κατασταλλάξει στα τύμπανα.

Έχει ασχοληθεί με τα περισσότερα στυλ μουσικής παίζοντας σε αρκετές μπάντες και έχει συμετάσχει σε ηχογραφίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σπούδασε στο ωδείο Φίλλιπος Νάκας αλλά και στο Modern Music school παρακολουθόντας παράλληλα σεμινάρια με τους Peter Erskine, Bill Stewart και Mark Guilliana. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει στο ωδείο της Πύλου, δίνοντας ιδιαίτερα έμφαση στην γνώση αλλά και στην σωστή συνοδεία ενός συνόλου.

Ωδείο Πύλου - Κλάδης Γεώργιος - Καθηγητής παραδοσιακής Μουσικής

Γεώργιος Κλάδης

Καθηγητής παραδοσιακής μουσικής
Βιογραφικό

Γεώργιος Κλάδης

Κάτοχος τίτλου σπουδών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, στο Τμήμα Παραδοσιακών Κρουστών. Δεξιοτέχνης στα Κρουστά. Στο ενεργητικό του καταγράφονται πλήθος σολιστικών και ορχηστρικών παρουσιάσεων με κορυφαία ονόματα του χώρου. Υπεύθυνος του Τμήματος Παραδοσιακών Κρουστών της Σχολής Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής της Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Ωδείο Πύλου - Νικόλαος Παλαιολόγος - Καθηγητής παραδοσιακής Μουσικής

Νικόλαος Παλαιολόγος

Καθηγητής παραδοσιακής μουσικής
Βιογραφικό

Νικόλας Παλαιολόγος

Ο Νικόλας Παλαιολόγος, γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1984. Από την πολύ μικρή ηλικία των 7 ετών ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μουσική. Το 1996 έρχεται σε πρώτη επαφή με τα παραδοσιακά όργανα ως μαθητής στο μουσικό σχολείο Καλαμάτας. Σύντομα εκεί ανακάλυψε τον τεράστιο πλούτο που κρύβεται στην Ελληνική παραδοσιακή μουσική , αλλά και στις μουσικές των λαών της Μεσογείου και της Ανατολής.

 

Το 2001 γνωρίζει τον κορυφαίο μουσικό, συνθέτη και δάσκαλο Ross Daly από τον οποίο έλαβε μία σειρά μαθημάτων επάνω στην τεχνική των μουσικών οργάνων ούτι και σάζι, στη θεωρία του ανατολικού συστήματος μουσικής και στην τέχνη του αυτοσχεδιασμού. Από τότε αρχίζει την ενασχόλησή του και με άλλα έγχορδα όργανα όπως το Αφγανικό rubab, yayli tanbur, kopuz κ.ά.

 

Τον Νοέμβριο του 2008 γνώρισε τον κορυφαίο σολίστα στο ούτι Nasheer Shamma ιδρυτή του “Bait al oud” στο Κάιρο, όπου έπαιξε στον εν λόγω χώρο παρουσιάζοντας το ηχόχρωμα του ουτιού μέσα από δικές του συνθέσεις.

 

Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες, παραστάσεις και φεστιβάλ με διάφορα μουσικά σύνολα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους Έλληνες μουσικούς καθώς και με μουσικούς διεθνούς φήμης. Από το 2013 διδάσκει στη σχολή βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Επίσης έχει διδάξει στο μουσικό σχολείο της Καλαμάτας και σε σεμινάρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Ωδείο Πύλου - Κώστας Σιάχος - Καθηγητής Παραδοσιακής Μουσικής

Κώστας Σιάχος

Καθηγητής παραδοσιακής μουσικής
Βιογραφικό

Κώστας Σιάχος

Ο Κωνσταντίνος Γ. Σιάχος γεννήθηκε στο Θέρμο Αιτωλίας. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής και έχει εκπονήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Χριστιανική Λατρεία του Ε.Κ.Π.Α., στην Εκκλησιαστική Μουσική, ως υπότροφος του Ινστιτούτου «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός», στην Ιστορία του Ελληνικού Πολιτισμού, στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και στην Μουσική Παράδοση του Αγίου Όρους στο Α.Π.Θ.

 

Είναι συγγραφέας επιστημονικών βιβλίων και άρθρων με επιστημονικές ανακοινώσεις σε διεθνή μουσικολογικά συνέδρια, ζει και εργάζεται από το 2012 στην Καλαμάτα ως Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής της Μητροπόλεως Μεσσηνίας και Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού. Από το 2006 συμμετάσχει σε διεθνής μουσικές διοργανώσεις με χορωδιακά σύνολα της Ελλάδος και του εξωτερικού. Το 2014 ίδρυσε τον μουσικό σύνολο «Χόρευμα», με το οποίο έκτοτε παρουσιάζει το Ανατολικό μέλος σε τοπικές και άλλες μουσικές διοργανώσεις.

Ωδείο Πύλου - Χρήστος Λαδάς - Καθηγητής Παραδοσιακής Μουσικής

Χρήστος Λαδάς

Καθηγητής παραδοασικής μουσικής
Βιογραφικό

Χρήστος Λαδάς

Ο Χρήστος Λαδάς γεννήθηκε στην Ροδεσία Αφρικής το 1968. Η καταγωγή του είναι από το Δυρράχι Αρκαδίας και είναι μόνιμος κάτοικος Καλαμάτας. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το σαντούρι το έτος 1991. Δάσκαλος στα πρώτα του μουσικά βήματα ήταν ο μουσικός, συνθέτης και μουσικολόγος Πέτρος Ταμπούρης. Εργάστηκε ως καθηγητής στο μουσικό σχολείο Καλαμάτας και από το 2016 στη Σχολή Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής Ι.Μ. Μεσσηνίας.

 

Από το το 1992 έως και σήμερα συμμετέχει σε παραστάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις και έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς και καλλιτέχνες του ελληνικού παραδοσιακού χώρου σε, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες τηλεοπτικά προγράμματα, ραδιοφωνικές εκπομπές και αφιερώματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας , Καλύμνου, Τρίπολης, Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Σύλλογος χορού Ξενία, Δήμος Καλαμάτας και πολλούς άλλους συλλόγους, φορείς και Δήμους από όλη την Ελλάδα)
Από το 2006 είναι μέλος του παραδοσιακού μουσικού σχήματος Ταξίμ.

Ωδείο Πύλου - Σπουδές μουσική Πύλος - Εξοπλισμός
Ωδείο Πύλου - Σπουδές μουσική Πύλος
Ωδείο Πύλου - Σπουδές μουσική Πύλος - Μάθημα
Ωδείο Πύλου - Σπουδές μουσική Πύλος - Μαθήτρια
Ωδείο Πύλου - Σπουδές μουσική Πύλος - Ορχήστρα
Ωδείο Πύλου - Σπουδές μουσική Πύλος - Λογότυπο
Ωδείο Πύλου - Σπουδές μουσική Πύλος - Studio
Ωδείο Πύλου - Σπουδές μουσική Πύλος - Συναυλία

Βίντεο από δραστηριότητες του Ωδείου Πύλου

Παρακάτω ακολουθεί ένα δείγμα από δραστηριότητες και συνεργασίες του Ωδείου Πύλου με ποικίλα μουσικά σχήματα. 

Φιλαρμονική Ορχήστρα Πύλου

Χορωδία Santarosa

Σύνολο Χαλκίνων Sonitus Corde

1η Σύναξη Θρησκευτικής Μουσικής

Rock Group Dirty Heads

Classical Guitar Recital

Δείτε περισσότερα

Ανακαλύψτε περισσότερα μονοπάτια της μουσικής του Ωδείου Πύλου

Τομείς σπουδών

Μουσική παιδεία για κάθε ηλικία. Απόκτηση κρατικού πτυχίου.

Εξοπλισμός

12 αίθουσες διδασκαλίας με τα τελειότερα κλασικά και ηλεκτρονικά μουσικά όργανα

Επικοινωνία

Γνωρίστε μας! Είμαστε στη διάθεσή σας για ερωτήσεις - πληροφορίες - εγγραφές